Kopie van 1950 x 500 banners (6) (1)

Tropische afkomst

Het hoofdbestanddeel van CareCumin™ is curcumine. Curcumine is afkomstig van de kurkuma-plant (de Latijnse naam is Curcuma longa). Deze bloeiende plant groeit vooral in de tropen, met name in India.

De kurkuma-plant

De stengel van de plant kurkuma spruit onder de grond uit een dikke wortelstok, waaruit fijnere wortels verder de grond ingroeien. Uit deze dikke wortelstok van de kurkuma-plant wordt de specerij kurkuma verkregen. Vanwege de felle kleur binnenin de wortelstok, is de kurkuma-plant ook bekend onder de naam geelwortel (alhoewel de kleur eerder oranje is).

De specerij kurkuma

Kurkuma (ook wel koenjit genaamd) is de specerij die het hoofdbestanddeel vormt van het specerijenmengsel kerrie, bekend uit de Indiase en Indonesische keuken. Dankzij kurkuma is kerriepoeder geel van kleur. De specerij kurkuma is te koop in winkels en bevat een paar procent curcumine (het hoofdbestanddeel van CareCumin).

Kurkuma-wortelstok en de specerij kurkuma

Curcumine

Curcumine wordt verkregen door de specerij kurkuma te extraheren. Curcumine is in Europa goedgekeurd als voedingstoevoeging, en wordt daarnaast ook gebruikt als smaak- en kleurstof (bijvoorbeeld in vla).

Plantverwantschap

Het is duidelijk te zien dat de kurkuma-plant verwant is aan de gember-plant (de Latijnse naam is Zingiber officinale)

Wortelstokken van kurkuma en gember

Niet alleen de kurkuma- en gember-planten lijken op elkaar, hun wortelstokken doen dat ook. De in winkels verkrijgbare, verse gember, is in feite ook een wortelstok, maar dan van de gember-plant. Het meest in het oog springende verschil is de kleur binnenin: de kurkuma-wortelstok heeft een warme, naar oranje neigende kleur, de gember is bleker.

Zuiver natuurlijk

Curcumine is synthetisch te vervaardigen, maar CareCumin™ bevat uitsluitend plantaardige curcumine.

CareCumin™ is: plantaardig, glutenvrij, lactosevrij, non-GMO, bpa-vrij, gecertificeerd HACCP en vrij van: soja, gist, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Dit delen: